Ultima oră

Maidanezii fac legea pe terenurile de joacă pentru copii

 „Dacă se luau măsuri de la început, când s-a văzut că se înmulţesc câinii, nu se ajungea la necesitatea de a-i omorî, iniţiativă pe care unii o susţin, iar alţii o critică. Eu, dacă aş avea să aleg între viaţa unui câine şi securitatea copilului meu, aş alege a doua variantă” , a declarat pentru Info-Prim Neo Tamara Plămădeală.

Şi copiii care fac parte din Grupul de Lucru pentru Monitorizarea Drepturilor Copiilor în Moldova, au atenţionat în rapoartele pe care le-au făcut până acum că terenurile de joacă nu mai sunt sigure pentru copii, pentru că pe aici se plimbă şi câinii fără stăpân, care pot fi agresivi.

După un proiect de sterilizare a maidanezilor şi o decizie de eutanasiere a câinilor care nu sunt revendicaţi de nimeni, autorităţile locale din Chişinău au aprobat, la 26 februarie, decizia de a construi un azil. Terenul alocat pentru acesta este pe Şoseau Balcani. Azilul, cu o capacitate de 1000 de locuri, ar urma să fie construit până la sfârşitul anului, cu susţinerea organizaţiilor de protecţie a animalelor.

În 2009, în Chişinău au fost înregistrate 347 de cazuri când maidanezii au atacat copiii. În vara anului 2009, un angajat al Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi a decedat din cauza unui stop cardiac suferit după ce a fost atacat de un câine.  

Sursa: Info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *