Timpul.md

Educație 30 Mai 2016 | 11:40

Mâine, elevii din țară vor marca sfârşitul de an şcolar

Marţi, 31 mai, elevii din toată țara vor participa la sărbătoarea ce marchează sfârşitul anului şcolar.

În instituţiile de învăţământ din municipiul Chişinău, festivităţile vor începe la ora 8.30. După ultimul sunet, pentru cei mai mulţi dintre elevi începe vacanţa, însă pentru absolvenţii claselor a IX-a şi a XII-a urmează sesiunea de examene.

Şefa Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport Chişinău, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a declarat luni, 30 mai, la şedinţa operativă de la Primărie că examenele de absolvire încep de joi, 2 iunie. În această zi, elevii alolingvi ai clasei a IX-a vor susţine primul examen la limba şi literatura română. Vineri, absolvenţii alolingvi ai clasei a XII-a vor susţine primul examen de bacalaureat, la fel, la limba şi literatura română.

Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb a menţionat că pe 1 iunie, de Ziua Internaţională a Copilului, în capitală vor fi desfăşurate mai multe activităţi dedicate celor mici, inclusiv programe artistice şi master-classuri. Evenimentele vor fi organizate de către municipalitate, în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Centrul Republican pentru Copii şi Tineret Artico.

Şefa Direcţiei a mai spus că tot în această săptămână îşi vor începe activitatea şi taberele de odihnă municipale ce funcţionează pe timp de zi, pe lângă instituţiile de învăţământ.

Sursa: IPN

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus