Actualitate

Majoritatea grădiniţelor din capitală au fost conectate la căldură

Potrivit sursei citate, până în prezent, la agentul termic au fost conectate 19 spitale, două instituţii superioare de învăţământ, 28 case particulare, 43 agenţi economici şi 50 de blocuri de locuit. “Până astăzi, de căldură beneficiază 29 din cele 190 de şcoli din capitală”, a menţionat Junghină.

„Toate instituţiile bugetare din capitală au sistemele pregătite şi paşapoartele tehnice semnate, pentru a fi conectate la căldură. De asemenea, peste 90 la sută din blocurile din Chişinău au actele gata pentru conectare. Pentru a beneficia de agent termic, administratorii instituţiilor sau gestionarii blocurilor trebuie să depună o cerere la filialele de sector ale „Termoelectrica” SA şi în decurs de trei ore vor fi conectaţi”, a adăugat Junghină.

Aceasta a specificat că odată cu încălzirea timpului de afară, specialiştii de la „Termoelectrica” SA vor seta sistemul de încălzire după alţi parametri, iar multe blocuri de locuit din capitală au sisteme automate care reglează căldura.

„Termoelectrica” SA asigură anual cu căldură 4100 obiective, 208 mii de apartamente, 145 grădiniţe, 190 de şcoli, 105 spitale, 130 de universităţi, colegii şi şcoli profesionale.

Sâmbătă, de hramul capitalei, „Termoelectrica” a organizat o tombolă la care au fost oferite cadou trei abonamente pentru încălzire. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *