Timpul.md

Moldova 2 Iunie 2020 | 11:17

Majoritatea parlamentară PSRM – PD ar tărăgăna INTENȚIONAT reluarea ședințelor Parlamentului

 

Majoritatea parlamentară PSRM – PD ar tărăgăna intenționat reluarea ședințelor în plen ale Parlamentului R. Moldova, consideră vicepreședintele Legislativului, Alexandr Slusari. Deputatul crede că e foarte suspect faptul că, atunci când Platforma „DA” cere reluarea ședințelor, apare câte o persoană care ar fi infectată cu COVID – 19. Mai mult, deputatul nu exclude că sistemul de testare ar putea fi folosit în scopuri politice de către actuala guvernare.

Potrivit lui Slusari, Parlamentul R. Moldova ar trebui să-și reia activitatea în această săptămână, mai ales că pe 4 iunie expiră cele 14 zile de la ultima ședință în plen.

„Din 100 de deputați, 98 au fost testați negativ. Ieri chiar și șeful ANSP a spus că nu vede problemă pentru cvorum. Este necesar să deblocăm asistența financiară din partea UE. Să aprobăm un proiect așteptat de producătorii autohtoni - prezența lor în rețelele de supermarketuri. Urmează să rezolvăm problemele antreprenorilor, care au suferit în urma restricțiilor sanitare. Trebuie să creăm comisia parlamentară de anchetă pentru actele de corupție și îmbogățire ilicită a lui Igor Dodon”, a menționat Slusari.

Sursa citată menționează că membrii Plartformei „DA” au solicitat întrunirea Biroului Permanent, doar că imediat au apărut informații că o persoană care lucrează în Parlamentul R. Moldova ar fi infectată cu COVID – 19.

„Este foarte suspect că, după cererea noastră de a fi realuate ședințele, apare un infectat asimptomatic în Parlament din partea Platformei „DA”. Insistăm ca persoanei, pretins infectate, să i i se permită să facă un test repetat în altă instituție medicală. Sper foarte mult că sistemul de testare la COVID-19 nu este folosit în scopuri politice, mai ales în vederea blocării activității Legislativului”, a conchis deputatul.

De menționat că doi deputați și doi asistenți ai vicepreședinților Parlamentului R. Moldova au fost testați pozitiv la COVID - 19.

https://www.ziarulnational.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus