Timpul.md

Lumea 16 Mai 2020 | 01:07

Mallorca se pregătește să primească turiști europeni în luna iunie

Insula Mallorca din Spania plănuiește să întâmpine un număr limitat de cetățeni germani și alți turiști la sfârșitului lunii iunie, în cadrul unui proiect pilot de a relansa turismul care a încetat din cauza coronavirusului, potrivit CNN. Turiștii europeni s-ar putea deplasa prin așa-numite “culoare verzi” între zonele cu risc scăzut de infectare.

Planul de relansare a turismului în Insulele Baleare ar include zboruri aranjate de tur-operatorul german TUI, care va duce turiști germani și europeni din zone care, precum Mallorca, au rate scăzute de infectare, a declarat, joi, pentru CNN și alți jurnaliști, Francina Armengol, președintele regional al Insulelor Baleare din Mediterană.

“Suntem pregătiți să implementăm proiectul pilot la sfârșitul lunii iunie, astfel încât grupurile să vină conștienți de siguranța sănătății. Trebuie să învățăm cum să trăim cu COVID-19 în siguranță”, a spus Armengol, din capitala insulei, Palma de Mallorca.

În Germania, TUI a confirmat că prevede o reîncepere a turismului în Mallorca și nu numai.

“Suntem în discuții constructive cu un număr de guverne locale unde credem că ar putea avea loc vacanțe de vară. Nu credem că în întreaga Spanie, dar în Insulele Baleare, de asemenea în Insulele Canare, care au rate scăzute de infectare și unde guvernele locale au făcut progrese bune”, a declarat Martin Riecken, șeful de Comunicare al TUI.

Acesta a adăugat că TUI mai este în discuții cu destinații turistice din Grecia, Cipru, Croația și Bulgaria.

Relansarea turismului va depinde de redeschiderea granițelor de către guvernele naționale și ridicarea obligației de a intra 14 zile în carantină pentru călători, acolo unde sunt impuse, a spus Riecken.

Spania a anunțat măsura carantinei de 14 zile pentru toți călătorii internaționali care merg în Spania, începând de pe 15 mai. Regula va dura până când se va termina starea de urgență impusă în statul iberic. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus