Film

„Mama Illegal” dă start la CRONOGRAF

„Mama Illegal”, cel de-al cincilea film, pe care chișinăuienii l-au cunoscut doar în variantă prescurtată în primăvara acestui an, va deschide cea de-a XI-a ediție a festivalului, însă, de data aceasta, în varianta completă. 

La acest film, regizorul Eduard Moschitz a lucrat timp de șapte ani, perioadă în care a urmărit viața Auricăi, Raisei și Nataliei, trei femei, mame și soții din Moldova plecate ilegal în Europa de Vest.

Pe lângă munca grea pe care o fac de ani de zile ca menajere, ele își duc existența în ilegalitate, fără documente, departe de copii și familie. Însă, odată întoarse acasă, femeile conștientizează că soții s-au înstrăinat, copiii au crescut, iar ele s-au îndepărtat de patria lor.
Astfel, „Mama Illegal” este un film despre prețul visului la o viață mai bună, pe care îl plătește de mai bine de un deceniu o treime din populația Republicii Moldova.

Spectatorul CRONOGRAF va putea urmări documentarele în concurs în fiecare seară, din 30 mai până pe 2 iunie, la Cinematograful ODEON. Proiecțiile vor fi urmate de discuţii cu autorii și întâlniri cu protagoniştii, care vin în mod special ca să se întâlnească cu publicul local şi să povestească de ce şi cum au devenit subiecte (subiecţi) de film.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *