Bună Dimineața

Mâna Moscovei poate, dar a lui Chirtoacă nu

Cei de la primărie din asta îşi hrănesc familiile şi îşi construiesc case de milioane în sectoare de lux, iar de aspectul oraşului lor le este în cot.

Am încercat să-mi imaginez pentru câteva clipe cum ar arăta Chişinăul fără construcţii neautorizate. Chiar dacă e dificil să vezi o imagine clară, în linii generale oraşul ar trebui să pară mai aerisit, mai îngrijit şi mult mai frumos. Acum o bună parte din blocurile din capitală parcă-s gravide. Anexă în stânga, anexă în dreapta, balcon transformat în magazin sau subsol transformat în garaj. Inventivi sunt moldovenii, aici n-ai ce zice!

În capitala noastră (anti)europeană totul este permis. De dragul unei construcţii noi, neautorizate, se renunţă la trotuar, se taie copaci (care foarte rapid devin „periculoşi” pentru cetăţeni) sau se dărâmă casele vechi ale unor pensionari care nu se pot apăra în instanţă. Schema este simplă: îţi ridici clădirea şi după soliciţi autorizaţie. Am auzit că cei de la primărie chiar recomandă această „şmecherie” pentru că este una sigură.

Mai uşor să obţină autorizaţii le este celor care au cumătri în primărie, însă soluţia perfectă în genere este ca fratele să fie primarul oraşului…

Din păcate, am ajuns să regretăm că mâna lui Chirtoacă nu poate semna un document care ar permite demolarea construcțiilor ilegale și ne uităm cu invidie la ce face mâna Moscovei. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *