Actualitate

Manevra murdară din industria farmaceutică a fost descoperită. Îşi bat joc de oameni!

Cotidianul The Sun a arătat, de asemenea, că unele vitamine sunt ineficiente, experții arătând că nu sunt nici macar necesare. Tocmai de aceea, pentru a nu pica în plasa acestor trucuri care te amăgesc uneori, ispitindu-te cu tinerețea fără bătrânețe, este bine să fiți informați și să știți ce să cereți farmacistului.

Spre exemplu, se arată în articolul publicat, spray-urile nazale vin în trei cutii diferite- pentru alergii, congestie și sinuzită, ridicându-se întrebarea care dintre acestea să poată fi folosit, fiind identice din punct de vedere medical. Și, atunci, cine ne oferă informații oneste și de unde știm care este cea mai potrivită variantă pentru ceea ce avem nevoie?

Editorul Richard Headland arată: "Uneori, irosiți banii pe medicamente, deoarece nu există dovezi că ele funcționează. Și există alternative mai ieftine! " Potrivit acestuia, unele firme au refuzat să arate dovezi privind modul în care produsul lor a funcționat, potrivit articolului din The Sun.

Dilema vine de la faptul că unele firme au refuzat să arate dovezi privind modul în care produsul lor a funcționat. De ce firmele nu vor arăta dovezile lor? Motivația producătorilor a fost aceea că nu dorește să dea concurenților "date sensibile din punct de vedere comercial".

Tocmai de aceea, pentru a evita să picați în plasa marilor companii medicale este bine să știți câteva lucruri înainte să achiziționați un produs. Mai exact, cereți farmacistului să explice riscurile și beneficiile produselor sau să sugereze alternative. Totodată, aveți grijă de afirmații nespecifice, lipsite de sens, cum ar fi "rămâneți mai tânăr pentru mai mult timp". Verificați pe ambalaj care sunt principalele ingrediente active și dacă alte produse au același rol, dar la un preț mai ieftin. Încercați să căutați versiuni mai ieftine ale aceluiași medicament. Fiecare are o autorizație de introducere pe piață ("licență de produs" sau "PL"). Dacă aceasta este aceeași pentru cele două produse, acestea sunt același medicament.

Verificați întotdeauna lista completă a ingredientelor, mai ales dacă aveți o dietă limitată, astfel încât să știți despre extras cum ar fi sarea și zahărul din medicamente.

Ancheta EVZ din 2015 a confirmat faptul că, nu de puține ori, oamenii sănătoșui sunt transformați în cumpărători de medicamente

Reamintim că Evenimentul Zilei a publicat în 2015 că o colosală rețea, formată din industria farma, medici plătiți de aceasta și un lobby agresiv exploatează temerile atavice ale oamenilor, pentru a-i convinge că sunt bolnavi și trebuie să se trateze. Subiectul, prezentat de EVZ în luna aprilie a anului 2015 a devenit viral în reţele sociale. Peste 154.000 de romani au cititi sau redistribuit acest articol în reţele sociale, unde au foat sute de comentarii pe această temă.

Cu treizeci de ani în urmă, părea o glumă. În pragul pensionării, Henry Gadsden, managerul colosului farmaceutic „Merck”, se confesa revistei „Fortune”, arătându- şi dezamăgirea că uriaşul potenţial de producţie al firmei sale este destinat doar bolnavilor. El visa ca „Merck” să devină un fel de „Wrigley” şi, după modelul marelui producător şi distribuitor de gumă de mestecat, să „vândă la toată lumea”. Inclusiv oamenilor sănătoşi. Trei decenii mai târziu, visul răposatului Gadsden a devenit realitate.

evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *