Actualitate

Manifestaţii în Cecenia: zeci de mii de persoane s-au exprimat împotriva caricaturilor cu profetul Mahomed

Scandând "Allah Akbar" (Allah este mare), mulţimea agită pancarte şi banderole cu inimi roşii şi cu inscripţii în arabă prin care îşi proclamă iubirea faţă de profetul Mahomed, conform imaginilor difuzate de televiziunea rusă. "Această este o manifestaţie împotriva celor care insultă religia musulmană", a declarat în faţă protestatarilor liderul cecen Ramzan Kadîrov, lângă moscheea gigantică pe care a construit-o în centrul oraşului Groznîi în memoria tatălui sau, Ahmad Kadîrov, notează Mediafax.

"Nu vom permite nimănui să insulte numele profetului", a continuat el, făcând referire la caricaturile cu Mahomed publicate de Charlie Hebdo. Kadîrov i-a descris anterior pe autorii caricaturilor cu Mahomed drept "persoane fără valori spirituale şi morale". El l-a calificat de asemenea pe fostul oligarh rus Mihail Hodorkovski, care a cerut presei ruse să publice caricaturi cu profetul, drept "inamic al tuturor musulmanilor".

Aproximativ 15.000 de persoane au manifestat deja sâmbătă în Ingusetia, o altă republica musulmană din Caucazul rus, pentru a protesta faţă de caricaturile cu Mahomed, apreciind că presă rusă nu trebuie să le publice. Dacă Rusia a salutat iniţial marşul istoric organizat pe 11 ianuarie la Paris împotriva terorismului, presă şi oficialii ruşi s-au delimitat ulterior de solidaritatea mondială faţă de atentatul din 7 ianuarie de la Charlie Hebdo, care s-a soldat cu 12 morţi.

Sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *