Ultima oră

Marea surpriză a alegerilor din Germania se destramă: DEMISIE surprinzătoare, după succesul istoric

Petry nu a participat la şedinţa de marţi a AfD ce a avut loc la Berlin, în care s-a discutat despre formarea grupului parlamentar şi despre alegerea liderilor din Bundestag ai AfD. Copreşedintele partidului extremist se afla la Dresda, unde a declarat pentru agenţia DPA că va părăsi formaţiunea politică proaspăt intrată în parlament.

”Era clar că urma acest pas”, a declarat Petry pentru DPA, însă nu a precizat data clară de la care va părăsi AfD.

Cu o zi înainte, Petry anunţase că nu se va alătura grupului parlamentar al AfD, în pofida faptului că acesta a devenit a treia forţă politică din Germania. Decizia a fost motivată de neînţelegerile din interiorul partidului de extremă-dreaptă, Petry afirmând că vrea să pregătească partidul pentru a fi capabil să guverneze din 2021, însă majoritatea liderilor AfD au afirmat clar că prioritatea lor este să rămână în opoziţie şi să acţioneze fără limite din această postură.

În cadrul alegerilor parlamentare din Germania desfăşurate duminică, formaţiunea de extremă-dreapta AfD a obţinut 12,6% din voturi, devenind cea de a treia forţă politică din Parlament. Este pentru prima dată după al II-lea Război Mondial când o formaţiune de extremă-dreapta este reprezentată în Parlamentul federal din Germania.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *