Timpul.md

Bună Dimineața 29 Aprilie 2013 | 12:48

Marea Victorie împotriva demnității

Care criză politică? Ce fel de vid de autoritate? De unde lipsă de perspective și de accelerarea evidentă a procesului de disoluție a statului?  

R. Moldova, cea a interimarilor, a băgat tricolorul în dulap și și-a pus panglica „gheorghievskaia” în piept pentru marea sărbătoare. Capitala așterne masa în ograda din fața casei mari pentru a întâmpina praznicul cum se cuvine. Piața Marii Adunări Naționale, locul unde odinioară sute de mii de oameni se adunau să ceară întoarcerea moștenirii furate de limbă, alfabet, credință și istorie, se transformă în țarc de „guleai” pentru cei care au scos bucata asta de pământ din istorie. Locul unde Boboc a fost călcat în picioare de zbirii comunismului va deveni ring de dans pentru cei care vor sărbători ziua în care Basarabia a devenit pepinieră de cadre pentru Gulag, iar fruntașii și gospodarii ei au fost condamnați la moarte. 

R. Moldova, patria veșnicului interimat, a devenit un fel de Ibiza geopolitică, o insulă a nerușinii unde orice desfrâu istoric, orice perversiune identitară este realizabilă fără teamă de consecințe. O țară ale cărei gazde dau în arendă cu ora, cu ziua sau cu veacul pentru tăvăleală nu doar albiturile din lada cu zestre a neamului, ci și sufletele oamenilor înghesuiți, între timp, prin anexele insalubre ale umilinței.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus