Actualitate

Mărfurile MADE in RUSSIA fără succes pe AliExpress

La dispoziția ziarului a ajuns prezentarea facuta de ministerul rus intitulata „Fashion. Made in Rusia”, despre vânzarea de produse rusesti pe portalul chinezesc. Potrivit raportului, în câteva luni de activitate, în secțiunea separată a AliExpress, unde se puteau cumpara haine, incaltaminte și accesorii produse de companii din Rusia, s-au facut doar 24 de comenzi si 552 de bunuri au fost trecute în „cosul dorințelor”.

Și asta desi sectiunea a fost vizitata de pe 130 de mii de utilizatori. Acum, pagina secțiunii pe AliExpress există, dar este doar partial activă.

Proiectul comun cu AliExpress a fost anunțat în octombrie 2015. Ministerul rus al comertului a raportat atunci că bunurile din Rusia vor avea prioritate la căutare, iar intrarea în secțiune va fi din pagina principala a versiunii in limba rusa a AliExpress.

În cadrul proiectului am fost invitate sa participe 466 companii rusești. Dintre acestea, 369 au refuzat, invocând lipsa de interes pentru comerțul pe Internet. Aproximativ o sută de mărci au fost de acord să participe, dar s-au confruntat cu „defecțiuni tehnice”. Deși secțiunea a fost deschisa pe 20 noiembrie, abia pe 5 decembrie au fost „reparate problemele majore” și începuta preluarea comenzilor.

Rusia sustine ca problemele de vanzare sunt generate de „instabilitatea conversiei pretului”, se spune în prezentare.

La randul sau, AliExpress explica vanzarile scazute prin „costuri nejustificat de mari și lipsa de originalitate”. În prezentare se mai spune ca prețul companiilor rusești este de câteva ori mai mare decât cel cerut de firmele chineze. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *