Ultima oră

Marian Lupu a avut o întrevedere cu Comisarul European pe Agricultură Dacian Cioloş

"Actuala guvernare s-a angajat sa realizeze reforme structurale serioase si intreprinde actiuni concrete in acest sens, indiferent de situatia politica creata", a declarat Marian Lupu.

Spicherul Marian Lupu a reiterat interesul Republicii Moldova pentru demararea cit mai curind a negocierilor cu Comisia Europeana pe marginea Zonei de liber schimb (DCFTA), ceea ce va contribui la atragerea de investitii straine si va asigura cresterea economica in tara noastra. Marian Lupu a precizat ca, in ajun, autoritatile moldovenesti au prezentat deja primul raport de implementare a Planului de Actiuni de realizare a Recomandarilor-cheie ale Comisiei Europene privind instituirea DCFTA.

"Este important faptul ca Republica Moldova ramine pe agenda europeana si dupa alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010", a mentionat la rindul sau Dacian Ciolos. Potrivit Comisarului European, prin Acordul de liber schimb, Uniunea Europeana incearca sa ajute economiile din statele vecine. Semnarea unui asemenea acord cu Moldova va fi un semnal pozitiv pentru mediul de afaceri european.

Dacian Ciolos a precizat ca, in aprilie anul curent, Comisia Europeana va da publicitatii o noua strategie a politicii de vecinatate, care include instrumente noi de dezvoltare agricola si rurala. Si daca Republica Moldova va reactiona rapid si va fi suficient de pregatita, ar putea beneficia de proiecte avantajoase in acest domeniu.

Presedintele Marian Lupu a mentionat ca va pune in sarcina Comisiei parlamentare agricultura ca, de comun acord cu ministerul de resort, sa asigure capacitatile structurale pentru implementarea de noi proiecte cu asistenta UE.  

Dupa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *