Politică

Marius Lazurca: România îşi doreşte să continue proiectele iniţiate de modernizare a Republicii Moldova

Diplomatul a subliniat însă că sprijinul financiar va fi acordat ţării noastre, doar după ce vor fi întreprinse măsuri concrete de reformă.

"Am intrat, practic, împreună cu guvernul de la Chişinău, într-un proces de monitorizare a gradului de implementare a acestor reforme. Avem în plan să ne adresăm printr-o ofertă de finanţare autorităţilor locale. Vom începe să lucrăm direct cu autorităţile locale utilizând documentele programatice ale guvernului de la Chișinău", a spus diplomatul.

De asemenea, ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca, a reiterat intenţia companiei româneşti "Electrica" de a intra pe piaţa de distribuţie a energiei din Moldova: "Sigur că intrarea "Electrica" în RM nu ţine doar de bunăvoinţa sau de intenţiile acestei companii. Dacă statul se va decide să pună pe lista de obiecte privatizabile reţeaua electrică de distribuţie nord sigur că Electrica îşi va manifesta interesul."

În altă ordine de idei, diplomatul român a subliniat buna pregătire de care a dat dovadă premierul moldovean Pavel Filip, în timpul vizitei sale la Bucureşti. Această vizită a inspirat încredere, a menţionat Lazurca: "Am putut sesiza în cursul conversației faptul că premierul Filip a venit pregătit, că a putut anticipa temele de interes pentru noi și a putut răspunde în mod credibil la așteptările sau la întrebările pe care interlocutorii din România le-au adresat."

Marius Lazurca a avut cuvinte de apreciere şi la adresa preşedintelui Moldovei, Nicolae Timofti.

"Respect și gratitudine pentru felul în care președintele Timofti a înțeles să își joace rolul constituțional în politica internă din Republica Moldova. A fost o persoană care a avut mereu la suflet relația dintre Republica Moldova și România. E posibil ca aceasta să fie ultima vizită în străinătate din cursul mandatului prezidențial al președintelui Timofti", a spus ambasadorul României în Republica Moldova.

Marius Lazurca a mai declarat că România îşi doreşte să investească 5.000.000 de euro în modernizarea grădiniţelor din ţara noastră. Alte 15.000.000 de euro vor fi direcţionate spre proiecte de îmbunătăţire a calităţii mediului. 

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *