Ultima oră

Maşina unui poliţist de frontieră, incendiată în curtea casei sale de contrabandişti de ţigări

Lupta pe care poliţiştii de frontieră din Suceava o duc împotriva contrabandiştilor de ţigări este extrem de riscantă. Drept dovadă, maşina personală a poliţistului Cristian Bostă, care activează la Rădăuţi, a fost incendiată în noaptea de 11 spre 12 mai. Autorturismul era parcat în curtea locuinţei poliţistului. Cristian Bostă locuieşte la aproximativ 200 de metri distanţă de sediul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi.

Specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava (ISU) au stabilit deja că focul a fost pus intenţionat.

Urmează ca procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi să stabilească cine şi cum a comis fapta.

„În data de 11 mai, în jurul orei 23.30, un ofiţer din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava a informat conducerea unităţii despre faptul că maşina sa personală, aflată în curtea imobilului în care acesta locuieşte, în municipiul Rădăuţi, a fost incendiată de către persoane necunoscute. Incendiul a fost stins de către un echipaj din cadrul ISU Suceava, în sprijinul acestuia venind şi un poliţist de frontieră aflat în proximitate şi doi lucrători din cadrul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitare de Azil. Cazul este cercetat de către lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch Seriţan.

Surse din rândul anchetatorilor spun că nu este exclus ca incendiatorul să fi fost din rândul contrabandiştilor de ţigări având în vedere că proprietarul maşinii este unul dintre cei mai eficienţi poliţişti de frontieră din nordul ţării pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

Potrivit monitorulsv.ro, în vara anului trecut, poliţistul a primit emblema de onoare a MAI pentru activitatea desfăşurată pe linia combaterii contrabandei. În perioada iunie 2018 – iunie 2019, în urma acţiunilor şi misiunilor desfăşurate, poliţistul de frontieră sucevean a participat la constatarea a 24 de fapte penale, din care 18 de contrabandă, fiind ridicate în vederea confiscării 185.360 de pachete cu ţigări provenite din activităţi de contrabandă, în valoare de aproape 2,2 milione lei şi 11 autoturisme în valoare de 100.000 de lei.

adevarul.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *