Actualitate

Masti europene pentru agentii Kremlinului

In vremurile moderne razboaiele nu se mai duc cu pusti si tancuri; deseori ele se pierd ori se castiga la televizor, in ziare sau in cancelariile marilor puteri. ?inta unei astfel de campanii este si R. Moldova, si se intampla nu de ieri de azi, ci ori de cate ori fortele care vor sa-i opreasca destinul democratic si european au nevoie sa intervina pentru a schimba cursul evenimentelor.

Mesaje propagandistice de la pretinsi analisti

Pentru a fi credibile, mesajele in favoarea regimului Voronin sau cele de sustinere a politicii Rusiei in regiune sunt emise de personaje aparent credibile – politicieni, diplomati, analisti din Occident. Ca un facut, insa, tezele acestora sunt identice cu cele ale lui Voronin si, uneori, ale Rusiei. Astfel, expertul german Alexander Rahr de la German Council on Foreign Relations (Consiliul German pentru Afaceri Externe) sustinea planul Kozak – adica, politica lui Putin de a transnistriza intreaga RM. Tot Rahr ii indemna pe europeni sa renunte la proiectul conductei de gaze si sa sprijine, in schimb, proiectul rusesc South Stream, pentru ca asa ar vrea Barack Obama.

In campania electorala din primavara, politologul Vladimir Socor de la Fundatia americana „Jamestown Foundation” declara pentru „Flux” ca, dupa alegeri, este necesara o guvernare stabila PCRM-PPCD, facand propaganda pe fata pentru comunisti. Tot Socor afirma „angajamentul european al lui Voronin”, contrazicandu-l astfel pana si pe fostul presedinte moldovean, care spusese el insusi ca RM s-a reorientat spre Est si a inlocuit in discursul oficial sintagma „integrarea europeana” cu „modernizarea europeana a republicii”, adica, o vorba goala. Dar Socor e mai catolic decat Papa…

In ziua scrutinului, rapoartele OSCE, al Consiliului Europei si al Parlamentului European au girat fraudele comise la alegeri de regimul Voronin. Iar comunistii s-au folosit de aceste rapoarte pentru a pune pumnul in gura opozitiei liberale, care contesta corectitudinea alegerilor. Ulterior, Parlamentul European (PE) a denuntat printr-o rezolutie fraudele si violentele, spre furia reprezentantilor OSCE. Europarlamentarul roman Marian Jean Marinescu, sef al comisiei PE de monitorizare a alegerilor din 29 iulie, a declarat intr-un interviu ca reprezentantii OSCE au facut mari presiuni asupra sa pentru a face un raport favorabil despre procesul electoral.

Lustruirea regimului Voronin

Odata cu declansarea violentelor, la 7 aprilie, preocuparea propagandistilor a fost sa minimalizeze cruzimea opresiunii, sa arate seriozitatea de care a dat dovada regimul Voronin, sa dovedeasca faptul ca liberalii sunt de vina pentru incidente si sa denunte imaginara interventie a Romaniei.

Marianne Mikko, sefa Comisiei pentru relatia UE-RM din cadrul PE, le-a spus liberalilor sa nu mai faca atata caz pentru patru morti, pentru ca la Erevan au fost mai multe victime. Tot ea a facut o criza de isterie cand a fost dusa la o intalnire cu ranitii din 7 aprilie si rudele celor sechestrati, spunand ca i s-a facut o inscenare politica… Totodata, de la microfonul „Europei Libere”, Vladimir Socor spune ca motivul revoltei tinerilor a fost „distractia” si ca acestia au fost influentati de imagini televizate de la proteste din Occident. Minciuna este vadita, pentru ca tinerii protestau contra fraudei electorale masive si a tiraniei comuniste. O alta cauza a revoltelor este, pentru Socor, lipsa dotarii politiei moldovenesti cu „mijloace pentru controlul multimilor”. Adica, militienii lui Voronin nu au avut destule bate ca sa sparga capetele elevilor si studentilor. De asemenea, Socor cearta liberalii ca nu s-au delimitat mai devreme de violentele din piata, sugerand in mod perfid, conform teoriilor lui Voronin, ca acestia le-ar fi aprobat…

Mai tarziu, Kalman Mizsei, reprezentantul special al UE la Chisinau, si-a depasit grosolan mandatul, facand presiuni asupra partidelor liberale pentru a vota alaturi de comunisti conducerea parlamentului, presedintele si guvernul. El si-a mai permis sa critice refuzul Romaniei de a semna Tratatul de baza cu RM (desi politica externa este atributul statelor-membre, nu al UE) si acordarea de cetatenie romana moldovenilor (desi cetatenia tine de drepturile suverane ale statelor, iar UE nu are niciun amestec). Socor a repetat ca un ecou aceste teorii in mai multe articole si declaratii de-ale sale. Tot Socor mintea cu seninatate ca Zinaida Greceanai, candidata PCRM pentru functia de presedinta a RM, ar fi „un tehnocrat independent”, cand el insusi stie foarte bine ca Greceanai este o comunista notorie, chiar daca, intamplator, nu are carnet de partid. „Tehnocrata” lui Socor a amenintat mamele elevilor si studentilor care manifestau in piata cu „jertfe omenesti”.

Independenta Greceanai si tycoonul Filat

Dupa alegerile din 29 iulie, Mizsei a incercat din nou sa-i faca pe politicienii din Alianta pentru Integrare Europeana (AIE) sa se alieze cu comunistii, spunand ca vorbeste in numele UE. In acelasi timp, Socor explica pentru Omega Press (agentia de stiri a comunistilor) ca PCRM si Voronin mai au un rol important de jucat in RM. Tot la Omega, politologul Alexander Rahr recita laude pentru Voronin, care „a reusit sa schimbe lucrurile in bine”. Cand propaganda PCRM a dat semnalul discreditarii liderilor liberali, Rahr si Socor au prins mesajul din zbor. Pentru Omega, Rahr a facut declaratia incalificabila pentru un analist serios, si anume, ca Mihai Ghimpu este „o persoana cu viziuni ultra-radicale”, iar mentinerea sa in functie „ar fi o catastrofa pentru Moldova” si ca UE nu il va accepta. Astfel, Rahr se transforma intr-un propagandist jalnic al PCRM si preia diversiunea lansata de „Moldova 1”, care a rupt din context o declaratie a liderului liberal.

In aceeasi cheie, Socor scrie in „Eurasia Daily News” ca premier in RM va fi Vlad Filat, „un bussiness tycoon”. Expresia e destul de peiorativa in engleza si desemneaza o persoana cu o avere uriasa si putere nelimitata, cuvantul fiind mai inainte folosit ca sinonim pentru Shogunul japonez. Dar daca Filat, cu o tipografie la Iasi, e „bussiness tycoon”, Socor nu ne spune ce este Oleg Voronin, care a jefuit doua miliarde de euro de pe spinarea moldovenilor.

Sasa Rahr, agentul lui Putin

Ca si „Radio Erevan”, Consiliul German pentru Politica Externa nu este o structura guvernamentala a Cancelariei federale de la Berlin, ci un ONG. Directorul programului Rusia/Eurasia de la aceasta asociatie, Alexander Rahr, nu e german, ci rus get-beget. Parintii sai sunt Sofia Orehova si Gleb Rahr, un rus emigrat in Germania, albgardist si membru al organizatiei nationaliste Narodnii Trudovoi Soiuz, afiliata armatei generalului Vlasov (un dezertor sovietic trecut de partea lui Hitler). Rahr junior este membru al Valdai Club, o structura de propaganda infiintata de Kremlin. In fiecare an, un numar restrans de experti, analisti, ziaristi din toata lumea, alesi pe spranceana, sunt invitati in Rusia, in conditii de lux desantat, ca sa se intalneasca cu Putin si Medvedev – de facto, pentru a primi indicatii despre mesajele propagandistice pe care trebuie sa le emita in tarile lor. Anul trecut, tema a fost invazia Rusiei in Georgia. Dupa ce a luat lumina de la Putin, Rahr declara ca 80% dintre participantii la reuniunea Clubului Valdai aproba „interventia Rusiei in Osetia de Sud”. Cred si eu, la cat caviar or fi infulecat.

Reuniunea pe 2009 s-a tinut recent, iar tema a fost energia (citeste: mesajele pentru intoxicarea opiniei publice mondiale privind santajul energetic al Moscovei). La 9 septembrie, impreuna cu alti 47 de invitati, Rahr s-a intalnit cu Putin. Cu o slugarnicie dezgustatoare, Rahr l-a lingusit pe Putin, dupa care l-a intrebat ce presiuni sa faca asupra cancelarului Angela Merkel in folosul Rusiei. Iata intrebarea lui pentru Putin: „Va reamintesc, Vladimir Vladimirovici, ca sunteti primul care l-a sunat, dupa atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, pe presedintele Bush si i-a oferit cooperarea; va reamintesc discursul dumneavoastra in Reichstag, cand ati propus eforturi comune ale europenilor si rusilor pentru modernizarea Siberiei… Dar in 2006 am vazut frictiuni intre Rusia si UE, unii europeni vorbesc despre intarirea GUAM si despre o componenta energetica a NATO. Ce credeti ca se intampla: este o ostilitate istorica fata de Rusia, neintelegere, lipsa de informatii sau vechile prejudecati? Ce poate face Germania anul viitor, cand va prelua presedintia UE, ce o sfatuiti pe Angela Merkel?”. Asadar, cu un asemenea discurs, Sasa Rahr e mai curand un sovinist velicorus si un agent de influenta al lui Putin personal, iar travestirea sa in analist german independent este o diversiune.

Komintern: Volodea Socor, a treia generatie

Volodea Socor reprezinta a treia generatie a unei familii care, la ordinele Kremlinului, lupta pentru distrugerea Romaniei. Bunicul sau este Emanoil Socor, un agent al Kominternului implicat in atentatul cu bomba de la Senatul Romaniei din 1920, comis de bolsevicul Max Goldstein, potrivit istoricului Cicerone Ionitoiu, fost detinut politic si militant al Partidului National ?aranesc. In complot a mai fost implicat Ilie Moscovici, bunicul celui care a devenit, in anii ’90, ministrul socialist francez Pierre Moscovici.

Emanoil Socor a fost co-proprietar al ziarelor antiromanesti „Adevarul” si „Dimineata”, de orientare kominternista, ce militau pentru distrugerea Romaniei Mari si alipirea Basarabiei la URSS. Fiul lui Emanoil Socor si tatal lui Vladimir Socor este Matei Socor care, inca dinainte de razboi, a fost membru al Partidului Comunist din Romania – formatiune interzisa prin lege pentru ca avea inscrisa in statutul si programul sau lupta pentru dezmembrarea Romaniei Mari, considerata stat imperialist. Matei Socor a fost arestat de autoritatile romane pentru activitati subversive antinationale, dar a fost eliberat in urma unor campanii internationale de presa orchestrate de Komintern. Dupa instaurarea regimului comunist in Romania, Matei Socor a fost pus in fruntea propagandei comuniste, el ocupand functiile de presedinte al Comitetului de Stat pentru Radiodifuziune si cea de presedinte al Uniunii Compozitorilor din Romania. Matei Socor este cel care a compus imnul de stat al Republicii Populare Romane, intitulat „Zdrobite catuse”.

Analistul Volodea Socor este a treia generatie. El a absolvit Liceul rus din Bucuresti, acolo unde se pregateau toate odraslele ocupantului strain pentru a deveni noua elita a Romaniei. Pentru ca era fiul lui Matei Socor, colegii de liceu il poreclisera „fiul imnului”. Intre timp, insa, la Bucuresti puterea a fost preluata de Nicolae Ceausescu. Acesta, fiind de orientare national-comunista, a epurat din toate structurile partidului si statului pe toti cei pe care-i banuia ca ar fi agentii Moscovei. Clanul Socor a ramas fara privilegii, iar Volodea a parasit Romania. A ajuns la Munchen, in studioul postului de radio „Europa Libera”, unde a facut jonctiunea cu Sasa Rahr, care se afla deja acolo…

Europeni cu ciorapi rosii

Socialista estoniana Marianne Mikko, fosta (dupa alegerile parlamentare europene din iunie) sefa a Comisiei pentru relatia UE-RM din cadrul PE (inlocuita cu romanca Monica Macovei) si sefa misiunii PE la alegerile din 5 aprilie, a fost ziarista comunista pe vremea URSS. In functiile pe care le-a ocupat la PE, a avut constant un mesaj pro-Voronin si antiromanesc… Din partea Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a venit sa observe alegerile din RM englezul David Wilshire care, in 2008, sustinea ca Georgia a atacat Rusia. La APCE, el a refuzat sa-l felicite pe spaniolul de Puig pentru alegerea in functia de presedinte, motivand ca-si pregatise discursul in rusa (Wilshire il sustinuse cu indarjire pe rusul Margelov sa ocupe acea functie), nu in spaniola… Delegatia OSCE la alegeri a fost condusa de grecul Petros Efthymiou, fost ministru in guvernul socialist al lui Papandreu, cel mai antiamerican si prosovietic din UE si NATO. Efthimyou a militat in randurile extremei stangi inca din anii ’70, de pe vremea regimului coloneilor. In prezent, grecul socheaza opinia publica mondiala prin declaratiile sale antiisraeliene, antisemite si antiamericane…

Moldovenii s-au tinut tari

Asadar, impotriva liderilor partidelor liberale din RM s-au exercitat presiuni infernale din partea regimului comunist al lui Voronin, a Moscovei, dar si a unor demnitari europeni care si-au vandut sufletul Satanei. Acesti lideri, insa, au rezistat si chiar au biruit o formidabila masinarie de propaganda internationala. Liberalii au refuzat sa recunoasca frauda din 5 aprilie si n-au participat la alegerea presedintelui RM, provocand alegeri anticipate. Dupa scrutinul din 29 iulie liberalii au reusit sa formeze o coalitie majoritara impreuna cu PDM. Reprezentantul UE, precum si ambasadorul american, au facut presiuni publice asupra AIE ca sa negocieze cu PCRM. AIE a ignorat aceste presiuni, ba mai mult, Vlad Filat a dat o declaratie prin care le reprosa occidentalilor ca nu fac mai multe presiuni asupra lui Voronin si PCRM.

Acum la Chisinau se va instaura un guvern necomunist care va incerca sa scoata tara din dezastrul provocat de regimul corupt si abuziv al lui Voronin. Toate acestea nu ar fi fost posibile daca moldovenii ar fi cedat presiunilor, amenintarilor sau promisiunilor strainilor, de a ceda in fata PCRM.

Moldovenii stiu ca strainii sunt preocupati doar de interesele lor personale sau ale statelor pe care le reprezinta, si le pasa mai putin de soarta Moldovei. Singurul sprijin sincer vine din partea Romaniei, caci sangele apa nu se face.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *