Sport

Meciul Sheriff – Steaua poate genera un conflict international

Microbistii moldoveni asteapta cu un deosebit interes meciul de zile mari care va opune, la Tiraspol, doua dintre cele mai galonate formatii din campionatele romanesc si moldovean de fotbal. Pe 2 decembrie, la o zi dupa consemnarea Zilei Nationale a Romaniei, formatia patronata de Gigi Becali, Steaua Bucuresti, va fi gazduita de multipla campioana a R. Moldova, Sheriff.

Despre capacitatile si veleitatile celor doua formatii s-a scris mult in cronicile jurnalistice, suplimentate de opiniile expertilor. Pana in prezent, conotatia politica a acestui eveniment a fost trecuta cu vederea. In ultimii ani, organizatorii evenimentelor de pe stadionul tiraspolean s-au conformat rigorilor FIFA si UEFA si, in pofida politicii restrictive a regimului smirnovist, au acceptat arborarea drapelului si intonarea Imnului R. Moldova.

Meciul Sheriff – Steaua, insa, este prima confruntare oficiala moldo-romana in regiunea din stanga Nistrului. Indubitabil, si de aceasta data, gazdele vor demonstra respect fata de simbolurile echipei adverse (drapelul clubului stelist arborat pe stadion), dar cum ramane cu suporterii?

Pentru a nu risca noi sanctiuni din partea UEFA, din cauza violentelor pe care le pot provoca propriii microbisti, clubul bucurestean a solicitat formatiei Sheriff sa nu le vanda bilete fanilor „ros-albastrilor” veniti din Romania, asa cum a procedat si in cazul altor meciuri din deplasare, cu Twente (in Olanda), si Fenerbahce (in Turcia). Aceasta intelegere dintre cele doua formatii nu face nicio referire la suporterii din R. Moldova ai echipei bucurestene.

La Chisinau exista chiar si un fan-club oficial Steaua, ai carui reprezentanti au declarat ca circa o suta de suporteri urmeaza sa se deplaseze la Tiraspol pe 2 decembrie. Daca agentii de securitate de la Stadionul „Sheriff” nu vor admite accesul acestor persoane in tribunele stadionului, formatia nistreana risca sanctiuni din partea UEFA. In aceste conditii, interesant devine nu doar continutul fotbalistic al meciului Sheriff – Steaua, dar si evenimentele care pot preceda sau succeda partida de la Tiraspol.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *