Timpul.md

Actualitate 6 Februarie 2020 | 07:59

MEDIA /// Fiica lui Iurie Topală a devenit noua proprietară a Noroc TV și Radio Noroc

Compania Noroc Media, deținătoarea licențelor de emisie pentru Noroc TV și Radio Noroc, a ajuns în proprietatea Doiniței Topală, fiica fostului consilier municipal liberal Iurie Topală, ex-director al întreprinderii Calea Ferată. Anterior, compania i-a aparținut lui Igor Matveiciuc, ex-consilier al fostului șef la CFM, care a achiziționat-o în 2016.

Igor Matveiciuc a anunțat despre cedarea firmei pe 23 ianuarie, în cadrul unei ședințe a Consiliului Audiovizualului (CA), atunci când candida la funcția de membru al Consiliului de supraveghere a Teleradio-Moldova.

Potrivit datelor oficiale, Doinița Topală deține cota-parte de 100% din Noroc Media. Pe lângă această afacere, femeia se regăsește în calitate de administratoare și cofondatoare (15,22%) a companiei Ruta-Prim Service, care deține pachetul majoritar al întreprinderii Ruta Prim. Ultima administrează mai multe rute de transport public în municipiul Chișinău, precum și spre București. Printre fondatorii Ruta-Prim Service se numără și Rodica Topală (80,71%), soția lui Iurie Topală, iar o cotă de 4,06% le deține Sergii Rurak. Potrivit TV8, Doinița Topală ar administra și compania care a instalat în ultimii trei ani patinoarul din Piața Marii Adunări Naționale - Consens D&N. În acte, firma aparține fiului și nepotului lui Iurie Topală.

Doinița Topală a confirmat pentru Media Azi că este noua proprietară a Noroc Media. „Radio Noroc și Noroc TV vor funcționa în continuare și vor difuza muzică de calitate”, a precizat ea.
 
Sursa: http://media-azi.md/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus