Actualitate

Medicamentul care te protejează de virusul HIV

Dacă partenerul sau partenera ta de sex este infectat(ă) cu HIV, există câteva modalități de a te proteja și de a avea contact sexual în deplină siguranță.

Destul de recent, se obișnuia ca cei cu boli grave să strângă rândurile și să formeze cupluri între ei. ”Un seropozitiv este condamnat să trăiască în fiecare zi teama de a nu-și infecta partenerul”, spune medicul Richard Greene, cercetător HIV și profesor doctor la Universitatea de Medicină din New York.

Partenerii celor bolnavi trebuie doar să aibă încredere în ei, că li s-a spus adevărul.

Greene este de părere că aceste concepte sunt deja perimate. Datorită progreselor înregistrate în tratamentul HIV, cuplurile în care unul dintre parteneri este seropozitiv pot face liniștiți sex în continuare, fără a exista riscul de transmitere a bolii, relatează menshealth.com.

Un medicament este pentru cei care nu au HIV, unul pentru cei care au.

PrEP este un medicament care se eliberează doar în baza rețetei și conține două pastile antivirale, folosite în tratamentul HIV.

O persoană neinfectată va lua o pastilă pe zi, pentru a se proteja, spune dr. Greene.

PrEP reduce riscul transmiterii HIV cu 92%, combinat cu prezervativul, riscul de a te îmbolnăvi este 0, completează doctorul Greene.

Dacă este luat cu conștinciozitate, zilnic, medicamentul vă protejează împotriva infectării cu virusul HIV.

Sursa: doctorulzilei.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *