Actualitate

Membrii Casei Regale părăsesc Palatul Elisabeta

Principesa Margareta și soțul acesteia, Radu Duda, vor părăsi Palatul Elisabeta, începând cu data de 5 februarie. Anterior, premierul Tudose anunțase că a primit din partea urmașilor Regelui Mihai o cerere de chirie pentru reședința respectivă.

Biroul de presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei afirmă într-un comunicat de presă, că avizul negativ privind proiectul de lege referitor la Casa Regală a României nu are legătură cu părăsirea Palatului Elisabeta fiindcă acesta este în procedură parlamentară la Senat, nu la Guvern.

"De asemenea, menţionăm că nu s-a primit la Casa Majestăţii Sale nicio ofertă din partea RAAPPS pentru a prelua cu chirie Palatul Elisabeta. Nu au început discuţiile dintre Casa Majestăţii Sale Custodelui Coroanei şi RAAPPS cu privire la acest subiect. După data de 5 februarie 2018, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, va acţiona conform legislaţiei în vigoare. Majestatea Sa îşi manifestă speranţa că parteneriatul cu instituţiile Statului va continua, pentru ca activităţile Familiei Regale în sprijinirea intereselor fundamentale ale României să aibă loc în viitor, aşa cum s-a întâmplat de 20 de ani încoace.Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, îşi reafirmă angajajmentul de a duce mai departe legământul tatălui său, Regele Mihai, faţă de Coroană şi faţă de Naţiune, în prezent şi în viitor”, se menţionează în comunicatul citat.

Guvernul a dat aviz negativ, în ședința de miercuri, unui proiect de lege susținut de președinții Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Potrivit actului normativ propus de cei doi, urmașii Regelui Mihai ar fi urmat să beneficieze de o sumă, stabilită anual de Guvern, care să acopere cheltuielile de funcționare ale Casei Regale și ale diverselor proiecte și programe ale acestora.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *