Politică

Membrii mişcării politice “Găgăuzia Nouă” au aderat la Partidul Democrat

Decizia a fost adoptată cu votul a peste 1.400 de delegaţi prezenţi la congresul mişcării, care s-a desfăşurat la Comrat. Primul care a semnat cererea de aderare la PD a fost chiar liderul mişcării, Nicolae Dudoglo.

"Jur să respect şi programul Partidului Democrat. Fiind deja membru de partid, vă chem pe toţi să votăm pentru aderare. Cine susţine fuziunea dintre Mişcarea „Găgăuzia Nouă” şi Partidul Democrat, rog să votaţi ridicându-vă în picioare", a declarat Nicolae Dudoglo.

Dudoglo i-a chemat pe toţi cei peste 14 mii de reprezentanţi ai mişcării ca în timpul apropiat să adere la Partidul Democrat. Preşedintele formaţiunii, Marian Lupu, le-a promis liderilor mişcării funcţii în structurile de conducere ale PD.

"Venim cu o primă decizie în acest sens, care va aduce noi tendinţe pozitive de integrare a elitei politice locale în cea naţională, o extindere substanţială a componenţei numerice, dar şi nominale a calităţii rândurilor noastre", a declarat Lupu.

Unii delegaţi au votat însă împotriva aderării la PD. "Eu am votat împotrivă. Sunt în proces de judecată, pentru că am fost eliberat din funcţie de către un reprezentant al Partidului Democrat", a explicat un delegat.

Iată ce au spus delegaţii care au votat pentru aderare:

"Sunt de acord, pentru că este o formaţiune puternică. Am văzut pentru prima dată atâţia oameni la un congres."

"Mi se pare o decizie corectă. Partidul Democrat este o formaţiune care vrea să unească Moldova, dar nu să o destrame."

În Adunarea Populară de la Comrat sunt 22 de deputaţi care au fost aleşi din partea mişcării "Găgăuzia Nouă".
 
via publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *