Actualitate

Merkel insistă pe lângă Putin asupra retragerii totale a trupelor ruse din estul Ucrainei

În cursul convorbirii, ‘axată pe punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk pentru planul de pace în Ucraina’, Angela Merkel ‘a insistat clar asupra faptului că retragerea totală a trupelor ruse și un control eficient la frontiera ruso-ucraineană sunt elementele cheie pentru o soluție durabilă a conflictului’, precizează executivul german în comunicatul său.

Cancelarul german a pledat, în timpul convorbirii avute cu liderul de la Kremlin, și pentru continuarea discuțiilor trilaterale (UE, Moscova, Kiev) în problema livrării gazelor ruse pentru Ucraina. Rusia a respins însă luni data de 20 septembrie, propusă de Comisia Europeană pentru o discuție în acest format.

Între timp, în Ucraina, forțele guvernamentale și separatiștii proruși din estul țării se acuză reciproc de încălcarea armistițiului încheiat la 5 septembrie la Minsk. Separatiștii au anunțat luni moartea a șase civili la Donețk, în timpul unor bombardamente între armată și rebeli, fiind cele mai mari pierderi în rândul populației civile de la anunțarea acordului de încetare a focului în estul Ucrainei, regiune unde conflictul a făcut până în prezent cel puțin 2.700 morți.

Sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *