Actualitate

Mesajul Germaniei adresat Guvernului Chicu: „Salutăm progresele înregistrate sub conducerea ex-premierului Sandu în domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei”

Germania a remis o declarație cu referire la învestirea Guvernului Ion Chicu, însă a pomenit mai mult despre „progresele” înregistrate de Guvernul Maiei Sandu, demis prin voturile deputaților PSRM și PD.

„R. Moldova continuă să se confrunte cu provocări majore. Deosebit de important este de a continua cursul stabilit al reformelor şi de către noul Guvern condus de prim-ministrul Chicu. Guvernul Federal salută progresele înregistrate sub conducerea ex-prim-ministrului Sandu în domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei. Doar implementarea continuă a agendei de reforme, dincolo de hotarele de partid, poate îndeplini revendicările moldovenilor asupra unui stat de drept. Aceste revendicări includ şi o investigare exhaustivă şi elucidarea circumstanţelor scandalului bancar din 2014/2015”, se arată într-o declarație a unui purtător de cuvânt al Ministerului Federal al Afacerilor Externe.

În același context, Ministerului Federal al Afacerilor Externe avertizează că o cooperare eficientă a Germaniei şi UE cu Moldova depinde de implementarea consecventă a agendei de reforme.

„Fundamentul cooperării de mai departe rămâne, pe lângă principiul statului de drept, Acordul de Asociere şi Acordul de Liber Schimb cu UE”, se mai arată în declarație.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *