Afaceri

Mexicul vrea sa atragă oameni de afaceri moldoveni

Înaltul oaspete a organizat o recepție cu ocazia a 204 ani de independență a Mexicului și o întâlnire cu oameni de afaceri din Republica Moldova.  Consilierul pentru comerț Oscar Camacho a menționat că Mexicul se clasează pe locul 14 în ratigul mondial, fiind o platformă atractivă pentru investiții. Mexicanii vor să intensifice relațiile economice cu Moldova și fac primii pași prin examinarea necesităților pieței locale. Printre domeniile de interes se numără construcțiile, telecomuncațiile și producerea utilajelor.

După cum a declarat ministrul de Externe, Valeriu Chiveri, cifra de afaceri dintre Mexic și Moldova este deocamdată modestă. În anul 2013 a depășit suma de 80 milioane de lei. În Moldova sunt importate utilaje agricole, autoturisme, aparataj electronic și echipamente energetice, articole din masă plastică, piese auto, fructe de mare, produse alcoolice, condimente, lămâi și banane. Producătorii moldoveni exportă în Mexic încălțăminte și materiale textile. 

În decembrie 2013, Mexicul și-a deschis Consulatul de Onoare, fiind primul stat latino-american care și-a stabilit o reprezentanță diplomatică în Moldova.

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *