Timpul.md

Actualitate 9 Ianuarie 2020 | 14:34

Mișcarea Antimafie: Dodon va fi învins dacă în turul al doilea la prezidențiale va accede un candidat unionist

Vicepreședinta Mișcării Antimafie, Daniela Bodrug, susține că formațiunea sa este pentru stabilirea unui candidat unic la prezidențiale din partea forțelor unioniste.

Totuși, ea condiționează eventualele alianțe și negocieri de o lustrație a liderilor de partide care au colaborat cu fostele guverne conduse de interese mafiote. Dezbinarea a făcut din aceste partide un ostatec al jocului Moscovei în Republica Moscovei în Republica Moldova, afirmă Daniela Bodrug.

Ea consideră că mișcarea unionistă nu trebuie să fie marginală, ea trebuie să reprezinte toată populația republicii, inclusiv minoritățile etnice. Potrivit ei, principalele mize sunt alegerile prezidențiale de la Chișinău și parlamentarele de la București. Daniela Bodrug a chemat partidele unioniste la negocieri pentru a identifica un singur candidat. Ea afirmă că Igor Dodon ar putea fi învins în al doilea tur de scrutin doar dacă în primul tur, un candidat unionist o va depăși pe Maia Sandu.

„Numai în aceste condiții, Dodon nu devine președinte. Maia Sandu era percepută ca lider al opoziției împotriva lui Plahotniuc și a lui Dodon. Cu toate acestea, nu a învins”, a menționat vicepreședinta Mișcării Antimafie.

https://radiochisinau.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus