Timpul.md

Economie 30 Aprilie 2016 | 12:05

MIEPO intenționează să atragă anual câte cinci proiecte investiționale în Republica Moldova

În următorii cinci ani Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) își propune să aducă în țară anual minimum câte 5 proiecte investiționale, care să genereze peste o mie de locuri noi de muncă. 

Obiectivul este stipulat în noul Plan Strategic de Dezvoltare (PSD) pentru anii 2016 – 2020, adoptat pe 29 aprilie de Consiliului de Coordonare a MIEPO, condus de viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc.

PSD definitivează că sectoarele prioritare de activitate ale MIEPO vor fi agricultura și industria alimentară, industria de fabricare a produselor textile, externalizarea serviciilor de afaceri, tehnologia informației și comunicațiilor, precum și cele de oportunitate sectorială.

În opinia lui Octavian Calmîc, noul Plan Strategic de Dezvoltare al MIEPO este unul ambițios, care necesită noi abordări și viziuni în abordare. „Pe tot parcursul existenței sale, MIEPO s-a axat mai mult pe realizarea unor proiecte de export. Acum noi cerem ca instituția să pună un accent mai mare pe atragerea investițiilor, deoarece dezvoltarea unor producții moderne, la standardele europene în interior, va facilita nu doar revigorarea diferitor sectoare ale economiei naționale, dar și a exporturilor", a accentuat viceprim-ministrul.

Mai mult, Octavian Calmîc a accentuat că MIEPO trebuie să devină pentru ministerul Economiei o sursă permanentă de idei, instrumente și politici pentru investiții și export inovatorii, implementarea cărora, într-un final, va contribui la dezvoltarea țării.

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus