Politică

Mihai Ghimpu: Nici un deputat PL nu va vota un presedinte comunist

Uniunea Europeana ar trebui sa preia controlul asupra eventualelor alegeri anticipate prin finantarea acestora, asigurarea unei televiziuni publice si intocmirea corecta a listelor de alegatori, a afirmat Mihai Ghimpu, presedintele Partidului Liberal.

PL considera ca motivul invocat de comunisti precum ca alegerile repetate ar costa prea scump, mai ales pe timp de criza, nu este intemeiat, deoarece, pentru reconstructia celor doua cladiri distruse la 7 aprilie se va cheltui o suma de bani de 20 de ori mai mare.Totodata, liderul liberal a spus ca „Guvernarea comunista face speculatii afirmand ca deputatii alesi pe listele partidelor de opozitie nu se declara impotriva alegerii unui presedinte comunist”. Afirmatia comunistilor ca liderii partidelor de opozitie nu permit deputatilor sa-si exercite votul liber si garantat de Constitutie este nefondata, a mai spus Ghimpu. Potrivit lui, la sedinta Biroului permanent al PL s-a discutat despre alegerile presedintelui, care vor avea loc la 28 mai, si „toti cei 15 deputati si-au exprimat liber punctul de vedere, nici unul nu s-a pronuntat ca noi, fractiunea in intregime, sa votam un presedinte comunist”. In acest sens, deputatii liberali au semnat o declaratie in care isi asuma consecventa de a nu vota in favoarea oricarui candidat inaintat de Partidul Comunistilor. „Orice candidatura care vine din parte comunistilor o consideram ca vine sa sprijine acest partid la obtinerea puterii in stat”, a specificat liderul PL.
Ghimpu a mai declarat ca va accepta venirea la putere a oricarui partid doar in cazul in care acesta va fi ales in urma unor alegeri libere si corecte.

Svetlana Conev,
stagiara la TIMPUL

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *