Politică

Mihai Ghimpu comentează plecarea celor doi deputaţi din PL

„Dacă ei consideră că mai bine o să fie apreciați ca deputați trădători, decât au fost ca deputați PL, este treaba lor. Este o vorbă românească care spune că dacă dai omului ceea ce nu merită, el crede că merită mai mult”, a spus Mihai Ghimpu.

Potrivit lui, se cunoștea de mai mult timp că cei doi deputați ar urma să părăsească formațiunea parlamentară a Partidului Liberal.

„Eu știam despre aceasta mai demult. O să spun doar două cuvinte: bun plecat! Folos mare nu am avut din partea lor, dar, desigur, plecarea lor este un exemplu prost pentru cetățeni”, a mai comentat Mihai Ghimpu.

Întrebat de jurnaliști dacă plecarea celor doi deputați din rândurileformațiunii parlamentare a PL ar avea vreo legătură cu inițiativa de introducere a votului uninominal, Mihai Ghimpu a declarat că nu dorește să facă declarații în acest sens, comentând că timpul va fi cel care va arăta cauza exactă a plecării celor doi. Totodată, întrebat dacă formațiunea pe care o reprezintă va susține proiectul de lege privind modificarea Codului Electoral și introducerea sistemului de vot uninominal, președintele PL, Mihai Ghimpu a declarat: „Dacă sunt pentru votul uninominal sau nu, timpul o să ne arate. Dacă o să ajungem în Parlament și o să fie supus votului acest proiect de lege, atunci o să fie clar”, a conchis Mihai Ghimpu.

Amintim că, doi deputaţi aleşi pe listele Partidului Liberal (PL) au anunţat, prin intermediul reţelelor de socializare, că părăsesc fracţiunea parlamentară a PL, dar rămân în Legislativ drept deputaţi neafiliaţi. Este vorba despre Vladimir Cernat şi Artur Gutium, care dau vina pe lipsa unei democraţii interne în partid.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *