Actualitate

Mihai Ghimpu: Comunistii au furat alegerile

Partidul Liberal nu recunoaste alegerile parlamentare din 5 aprilie si considera ca rezultatul anuntat nu exprima vointa adevarata a alegatorilor. Referitor la evenimentele care au loc zilele acestea in PMAN, liderul PL, Mihai Ghimpu, a mentionat ca „este posibil sa protestam, dar acum este important sa ne ocupam de demonstrarea fraudarii alegerilor”.

„Cetatenii au votat majoritar pentru schimbare, dar au primit acelasi regim comunist incremenit in dictatura si in interzicerea oricarui proiect european pentru viitorul RM”, a spus, ieri, Ghimpu in cadrul unei conferinte de presa in care liberalii au facut publice un sir de incalcari, inainte si chiar in ziua alegerilor, comise de partidul aflat la guvernare. Membrii PL sustin ca au fost fraudate cel putin 15% din voturi, principala metoda utilizata de comunisti fiind multipla votare. „In R. Moldova nu se voteaza in baza buletinelor de identitate, ci in baza fiselor de insotire”, a declarat vicepresedintele PL, Dorin Chirtoaca. Potrivit lui, Ministerul Dezvoltarii Informationale a tiparit fise de insotire cu care s-a putut vota de mai multe ori pe listele de baza si pe cele suplimentare. „Doar o frauda demonstrata poate reprezenta un temei puternic in vederea sustinerii si mentinerii acestei nemultumiri care sa duca la invalidarea rezultatelor acestor alegeri si organizarea unor alegeri noi”, a mai spus Chirtoaca. PL a mentionat ca va depune o contestatie la Comisia Electorala Centrala (CEC) si va cere comunitatii internationale sa nu recunoasca alegerile drept libere si corecte.

Totodata, PL s-a aratat indecis in ceea ce priveste participarea la actiunile de protest. „Acestea sunt actiuni spontane ale tinerilor carora li s-a furat viitorul. Este dreptul lor sa iasa si sa-si spuna punctul de vedere. Noi ne ocupam de partea legala, vrem sa gasim argumente si sa demonstram cum au fost fraudate alegerile”, a afirmat Gimpu.

Svetlana Coneva,
stagiara la TIMPUL
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *