Actualitate

Mihai Ghimpu despre Dodon după decizia CC: Cel care se opune legii este aruncat la gunoi

„Sunt foarte mulțumit de decizia Curții Constituționale, a fost o decizie mult mai argumentată decât am așteptat. Domnul Președinte al vostru trebuie să înțeleagă că cel care se opune legii și istoriei este strivit și aruncat la urna de gunoi” a spus Mihai Ghimpu cu referire la declarația lui Igor Dodon de a organiza Referendumul în ciuda deciziei Curții Constituționale.

„Hotărârea Curții Constituțională este obligatorie inclusiv pentru Președintele Republicii Moldova. Un stat de drept și democratic nu înseamnă că dacă ai ajuns într-o funcție faci ce vrei. E stipulat clar în Constituție care ne sunt competențele, atribuțiile și libertățile, iar noi trebuie să le respectăm și să le promovăm nu să încercăm să le modificăm după bunul nostru plac” a mai adăugat liderul PL.

Amintim că astăzi Curtea Constituțională a declarat drept neconstituțional decretul președintelui Republicii Moldova privind organizarea și desfășurarea referendumului republican consultativ. Asta duce deputații PL au contestat la 3 aprilie Decretul lui preşedintelui cu privire la organizarea unui referendum republican consultativ.

Potrivit magistraților, referendumul consultativ iniţiat de preşedintele Igor Dodon, nu corespunde Legii Supreme. Astfel, Curtea Supremă a anunțat că „președintele Republicii Moldova nu dispune de dreptul de a modificarea Constituția", iar inițiativa sa depășește împuternicirile președintelui Republicii Moldova.
TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *