Timpul.md

Actualitate 31 Martie 2020 | 04:44

Mihai Popșoi (PAS): Avem un președinte FRICOS și incapabil să își asume DECIZII complicate

 

„Avem un președinte fricos și incapabil să își asume decizii complicate în situații de criză pentru că se teme că la alegerile următoare biserica nu va mai munci cu atâta zel în favoarea sa”, declarația aparține vicepreședintelui Parlamentului, deputatului PAS, Mihai Popșoi. Potrivit parlamentarului, „costurile” acestor „șovăieli” le plătesc toți cetățenii R.Moldova.

„Ieri, peste 100 de biserici nu au respectat măsurile impuse de autorități și au desfășurat slujbele tradiționale, a anunțat Ion Chicu. Premierul amenință deja a câta saptamina biserica cu pedepse, între timp avem cel puțin un preot infectat, care probabil a infectat mulți enoriași. Președintele Dodon a așteptat ca Putin să îi dea din deget lui Kiril, care la rândul său să ordone mitropoliților să oprească slujbele. Președintele Dodon a privit săptămâni în șir cum premierul Chicu neputincios încerca să convingă biserica să respecte regulile epidemiologice impuse de autorități. Costul acestei indiferente și frici îl vom plăti cu toții”, a scris vicespeakerul.

Potrivit lui, Dodon, dacă nu era ghidat de viitoarele alegeri, ar fi găsit cum să convingă mitropolitul sau chiar patriarhul de necesitatea respectării carantinei de către toți preoții din Moldova.

„Așa ar fi procedat un om de stat responsabil și curajos, lider al unui stat suveran. De ce nu a fost să fie? De-atâta!”, a punctat el. 

Mihai Popșoi, vicepreședinte al Parlamentului RM / Facebook.com

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus