Externe

Mihail Formuzal va ajunge la Kremlin

Ceremonia de înmânare a diplomei va avea loc la Kremlin, pe 22 decembrie, cu doar patru zile înainte de turul doi al scrutinului în care se va alege başcanul autonomiei. Într-un comunicat de presă, Mişcarea "Gagauzia Unită", al cărei lider este Mihai Formuzal, a calificat acest eveniment drept un act de recunoaştere a acţiunilor de consolidare a colaborării ruso-gagauze. 

Solicitat de TIMPUL, analistul politic Oazu Nantoi a spus că în perioada alegerilor orice gest din exterior poate fi interpretat din prisma electorală, dar nu trebuie să-i acordăm prea mare atenţie. 

"Dacă ceremonia de decernare a diplomei va fi transmisă de posturile de televiziune ruseşti care sunt arătate în Gagauzia, atunci e posibil ca acest lucru să aibă priză la electoratul cu simpatii pro-ruse. Eu însă privesc ironic la astfel de gesturi", a comentat Oazu Nantoi. 

Amintim că pe 12 decembrie în UTA-Gagauzia au avut loc alegeri ordinare pentru funcţia de Guvernator (Başcan), în cadrul cărora au concurat trei candidaţi: Nicolai Dudoglo (primar de Comrat), Maihai Formuzal (actualul başcan) şi Irina Vlah (PCRM). În urma scrutinului niciun candidat nu a obţinut mai mult de jumătate din voturile alegătorilor. În turul II al scrutinului, care va avea loc pe 26 decembrie, vor participa, în ordinea voturilor acumulate Mihai Formuzal (36,9%) şi Nicolai Dudoglo (31,9%).

Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *