Internațional

Mihail Hodorkovsky ar putea sta încă 22 de ani la închisoare

 
Omul de afaceri care deţinea odată cea mai mare companie de petrol din Rusia are un nou proces. Familia, prietenii şi chiar activiştii pentru drepturile omului spun că Mihail Hodorkovsky a devenit deja un disident politic şi se luptă acum pentru eliberarea lui. Fostul miliardar spune că acuzaţiile sunt absurde şi că noul proces are un sigur scop: să îl ţină după gratii. CNN a reuşit să comunice cu omul de afaceri printr-un interviu scris, trims pe ascuns în interiorul celulei unde este închis.

Mihail Hodorkovsky a fost arestat în 2003 după ce a fost găsit vinovat la scurt timp de evaziune fiscală şi a primit o sentinţă de nouă ani de închisoare. În acest timp, miliardarul a continuat criticile la adresa regimului de la Kremlin. Mama lui crede însă că arestarea a fost o răzbunare persoală a premierului Putin, care pune acum la care prelungirea sentinţei.

Se pare însă că lui Putin nu i-a trecut supărarea pe Mihail Hodorkovsky pentru că recent l-a comparat cu Al Capone, gangsterul american suspectat de crimă, dar care a fost arestat pentru evaziune fiscală.

"E clar că Putin nu mă suportă. E greu să spun cât de mult depind persecutarea şi procesul meu de factorii politici, de interesul personal sau emoţii", a declarat Hodorkovsky.

Sursa: Antena3

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *