Actualitate

Mii de oameni protestează în estul Rusiei: „Putin, bea nişte ceai!”

Mii de oameni protestează pe străzile oraşului Habarovsk, din estul îndepărtat al Rusiei, faţă de modul în care preşedintele Vladimir Putin a gestionat criza politică regională şi faţă de presupusa otrăvire a celui mai vocal critic al său.

Oamenii scandează “Putin, bea nişte ceai”, aluzie la cazul lui Alexei Navalnîi, principalul opozant al preşedintelui rus, care a început să se simtă rău, prezentând simptome de otrăvire, după ce a băut o ceaşcă de ceai într-o cafenea de pe aeroportul din Tomsk, relatează ABC News. Navalnîi a fost transportat săptămâna trecută la un spital din Berlin, unde se află în comă indusă.

În pofida apelurilor Germaniei şi Franţei, Rusia a refuzat să deschidă o investigaţie cu privire la o posibilă otrăvire a politicianului.

Locuitorii din Khabarovsk, oraş aflat la aproximativ 6.110 kilometri de Moscova, au organizat săptămânal proteste începând cu 9 iulie, când a fost reţinut fostul guvernator al regiunii, Sergei Furgal, sub suspiciunea de crimă. Acesta a negat acuzaţiile.

Săptămâna trecută, participanţii la proteste purtau pancarte pe care scria “Kremlinul încalcă drepturile omului. Furgal are nevoie de protecţie internaţională” şi “Putin este inamicul poporului”.

Furgal, care a fost ales guvernator al provinciei Habarovsk în 2018, învingându-l pe guvernatorul de la vremea respectivă, susţinut de Kremlin, şi-a câştigat de-a lungul celor doi ani în funcţie o reputaţie de “guvernator al poporului”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *