Externe

Mii de thailandezi au venit să-l vadă pe noul rege Maha Vajiralongkorn

Noul rege Maha Vajiralongkorn — care va mai fi cunoscut și sub numele de Rama X, al zecea rege din dinastia Chakri a Thailandei — și-a îndeplinit vineri prima atribuție în calitate de suveran al Thailandei, la Marele Palat. El a prezidat o ceremonie religioasă care a marcat împlinirea a 50 de zile de la moartea tatălui său, regele Bhumibol Adulyadel, care a încetat din viață la 13 octombrie, la vârsta de 88 de ani, după 70 de ani de domnie.

Purtând portrete cu noul rege, supușii thailandezi au declarat vineri că sunt fericiți că țara lor are acum un nou rege. Vajiralongkorn, în vârstă de 64 de ani, nu a urcat imediat pe tron după decesul tatălui său, conform tradiției, lăsând tronul vacant și sub supervizarea unui regent.

Înscăunarea are loc într-o perioadă critică în politica thailandeză, în condițiile în care este de așteptat ca țara să facă trecerea de la guvernarea militară — în vigoare de la lovitura de stat din mai 2014 — înapoi la un regim democrat.

Junta militară aflată la conducere a promis alegeri generale în 2017, dar au apărut temeri potrivit cărora regimul militar ar putea fi prelungit.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *