Timpul.md

Actualitate 21 Mai 2019 | 14:25

MILIARDE DE RUBLE, depistate în casa unui colonel FSB din Rusia. Banii erau ţinuţi în genţi şi cutii (VIDEO)

Aproape 12 miliarde de ruble, echivalentul a 186 milioane de dolari SUA, au fost găsite în casele angajaţilor Serviciului Federal de Securitate (FSB) din Rusia, care au fost reţinuţi pentru corupţie. Este vorba despre Kiril Cerkalin, care activa în cadrul departamentului pentru combaterea crimelor economice FSB, fiind responsabil de sectorul bancar, dar şi doi colegi de-ai săi. 

Potrivit Ren TV, în urma percheziţiilor în casele colonelului Cerkalin, au fost depistate 10 genţi, pungi şi cutii cu bani.

Presa rusă mai scrie că banii erau păstraţi în diferită valută şi că cele 12 miliarde de ruble sunt egale cu un buget al oraşului Kirova din Federaţia Rusă.

Colonelul Serviciului Federal de Securitate, Kiril Cerkalin, a fost reținut la sfârşitul lunii trecute. Acesta este acuzat că ar fi luat mită 850 de mii de dolari în schimbul prestării unor servicii de protecţie pentru structuri comerciale.

Banii ar fi fost încasaţi printr-un intermediar.

Pe banca acuzaţilor au ajuns şi doi colegi de-ai lui Cerkalin. Despre ei presa rusă scrie că nu recunosc faptul că ar fi implicaţi în acest caz.

https://www.publika.md/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus