Timpul.md

Actualitate 22 August 2016 | 13:29

Militarii Batalionului „Fulger” se antrenează în România

Un grup de militari ai Batalionului cu Destinaţie Specială „Fulger" (BDS) participă, în perioada 20 august - 4 septembrie curent, la exerciţiul JCET-2016 (Joint Combined Exchange Training), care se desfăşoară la Buzău, România.

Potrivit comandantului BDS, locotenent-colonelul Veaceslav Balan, la Buzău, militarii moldoveni şi cei ai forţelor speciale române execută procedee de luptă apropiată în mediul urban, cercetare specială, acţiuni directe (raiduri, căutare-salvare), asistenţă militară, antrenament de desantare din elicopter, salturi cu paraşuta, procedee de evacuare a răniţilor, dar şi trageri avansate din armamentul de infanterie.
Maiorul Balan a specificat că antrenamentele respective au ca scop pregătirea pentru exerciţiul „Junction Strike 2016", care va avea loc în luna septembrie curent pe teritoriul României.

La „Junction Strike 2016", militarii Armatei Naţionale vor participa alături de contingentele Bulgariei, Georgiei, Poloniei, Portugaliei, României, Sloveniei, Statelor Unite ale Americii şi Turciei. 

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus