Timpul.md

Actualitate 26 Iunie 2019 | 00:32

Ministerul de Externe încearcă să „dreagă busuoicul”: Votul din APCE nu reprezintă poziția statului sau a Guvernului”

Votul din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a demnitarilor moldoveni nu reprezintă poziția statului sau a Guvernului și are caracter individual. Cel puțin asta transmite purtătătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Alexandru Roitman.

„Votul parlamentarilor în cadrul APCE are un caracter individual şi nu reprezintă poziția Guvernului sau a statului. Mai mult ca atât, Executivul nu deţine prerogative pentru a recomanda parlamentarilor să voteze într-o manieră sau alta”, precizează Roitman.

Amintim că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a votat, în noaptea de luni spre marţi, un text ce face posibilă revenirea Rusiei în această instanță, după cinci ani de criză.

Delegația Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a fost formată din trei deputați. Printre cei care au votat în favoarea acestei decizii au fost și deputații Vlad Batrîncea (PSRM) și Andrei Năstase (PPDA).

CITEȘTE și DUGHINISMUL - Doctrina „oficială” a regimului Năstase-Dodon? /// Bătrîncea explică votul dat la APCE: „Moldova a votat pentru o nouă Europă, Europă unită, de la Lisabona la Vladivostok

VIDEO /// Maia Sandu despre alegerea lui Năstase să susțină Rusia - „Eu răspund pentru votul colegului meu Mihai Popșoi”


 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus