Timpul.md

Actualitate 26 Iulie 2017 | 11:35

Ministerul Sănătății amendează rezidenții care nu vor să lucreze în sate cu sute de mii de lei

Ministerul Sănătății ar fi acționat în judecată medicii rezidenți care nu au acceptat să se angajeze în instituțiile de la sate și le-ar fi cerut în instanță amenzi în valoare de 235 mii de lei.

Cel puțin asta afirmă Daniel Moscalenco, unul dintre medicii rezidenți care a refuzat să lucreze într-un spital din Șoldănești. Potrivit sursei circa 100 de medici rezidenți ar fi fost chemați în judecată pentru că nu s-au angajat în spitalele unde au fost direcționați de instituție.

Medicul rezident este șocat de atitudinea Ministerului în condițiile în care rezidenții „muncesc patru ani de se rup pe o bursă de nimic”. De aceea sursa recomandă tinerilor care își doresc să urmeze studiile de rezidențiat să o facă în România. „Dragi colegi, cei care abia au terminat universitatea, ca să nu o pățiți si voi, peste 4-5 ani, intrați la rezidențiat în România. Nu e greu deloc. Vă echivalați diploma la București, dați examenele de admitere si plecați acolo. Statul ăsta nu vă merită!” scrie Daniel Moscalenco pe facebook.Amintim că potrivit HOTĂRÎREI Nr. 1396 din 24.11.2003 cu privire la instruirea medicilor şi farmaciştilor rezidenţi şi plasarea în cîmpul muncii a tinerilor specialişti, publicată în Monitorul Oficial la data de 28.11.2003 pentru a compensa investiţiile făcute de stat, rezidenţii care îşi fac studiile la buget sunt repartizaţi de Ministerul Sănătăţii în instituţiile medicale pe o perioadă de trei ani, astfel medicii instruiţi la buget care nu muncesc în spitalele în care au fost repartizaţi de Minister sunt obligați să restituie banii învestiţi de stat.

TIMPUL.MD

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus