Moldova

Ministerul Sănătăţii din România va asigura tratamentul lui Tudor Casapu

Şeful executivului l-a informat pe Tudor Casapu că ministrul Sănătăţii din R. Moldova, Vladimir Hotineanu, a luat legătură cu ministrul Sănătăţii din România, Attila Cseke, şi s-a decis transportarea pacientului la Bucureşti, unde va fi internat la Institutul Clinic Fundeni.

Astăzi, Vladimir Hotineanu a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căruia a remarcat că „îmi doresc ca presa să nu se informeze din surse care nu dispun de prea multe informaţii”

Potrivit ministrului, Tudor Casapu de mai mulţi ani este purtător virusului de hepatită virală acută „C”, şi acesta a stat la baza unei crize de sănătate a preşedintelui Federaţiei naţionale de Haltere.

Prezent la o competiţie internaţională la Minsk (Belarusi), Casapu s-a confruntat cu grave probleme medicale şi a fost internat de urgenţă la spital, fiind diagnosticat cu ciroză hepatică. După o primă intervenţie a medicilor belaruşi care au reuşit să-i stopeze hemoragia provocată de aceste probleme, ex-campionul olimpic a fost internat în secţia de terapie intensivă, la Spitalul Clinic republican.

Vladimir Hotineanu a specificat că în prezent, starea sănătăţii lui Tudor Casapu este stabilă, pacientul simţindu-se bine.

După discuţii cu ministrul Sănătăţii din România Attila Cseke şi a oficialilor de la institutul Fundeni, s-a decis transportarea pacientului la Bucureşti, astăzi, cu o ambulanţă modernă specializată a Ministerului Sănătăţii de la Chişinău.

La conferinţa de presă de astăzi, a participat şi nepotul halterofilului, Igor Casapu care a făcut un apel către populaţie şi agenţii economici să nu mai doneze bani pentru tratamentul lui Tudor Casapu. „Rudele şi prietenii pacientului cooperează foarte bine cu Ministerul Sănătăţii şi Guvernul R. Moldova, astfel că nu este corect să beneficiem de sume de bani venite in partea societăţii. De această părere este şi halterofilul”.

Ministrul Sănătăţii, Vladimir Hotineanu a precizat pentru jurnalişti că pe site-ul oficial al instituţiei pe care o administrează, periodic vor apărea ştiri operative despre starea sănătăţii lui Tudor Casapu

Tudor Casapu este cvadruplu campion al Uniunii Sovietice la haltere în 1987-1990, campion mondial la Budapesta în 1990, medaliat cu bronz la Campionatele Europene şi Mondiale.

A obţinut medalia de aur la JO de la Barcelona 1992, stabilind astfel o performanţă unică în sportul moldovenesc.

În 1992 a fost decorat cu Ordinul Republicii. În prezent este preşedinte al Federaţiei Moldoveneşti de Haltere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *