Educație

Ministerul Tineretului lansează Programul de Granturi 2017

Ministrul Victor Zubcu a declarat, într-o conferință de presă, că bugetul Programului de Granturi pentru anul curent este de patru milioane de lei, în creştere cu 500 de mii faţă de anul trecut. Pentru proiectele care se vor realiza la nivel local/regional sumele alocate vor oscila între 70 de mii și 200 de mii de lei. Pentru proiectele implementate la nivel național/internațional sumele vor varia între 100 de mii și 350 de mii de lei. Proiectele înaintate spre finanțare trebuie să aibă o durată maximă de implementare de zece luni şi trebuie să se încheie până în decembrie anul curent.

Tipul activităților care pot fi desfășurate în cadrul proiectelor sunt: campanii, cursuri, congrese etc.

„Acest Program de Granturi reprezintă un element de coparticipare a tot ce înseamnă angajamente în sectorul de tineret. Îmi doresc foarte mult ca anul acesta să sporim numărul celor care aplică, în măsura în care să avem mult mai multe proiecte calitative şi de rezonanță”, a spus Victor Zubcu. Potrivit ministrului, sunt multe proiecte care au devenit clasice, reușind să demonstreze continuitate şi rezultate în timp.

Ministrul a adăugat că, după depunerea dosarelor, acestea urmează să fie analizate pe parcursul a cel mult o lună, de o comisie din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului.

În 2016, la Programul de Granturi au aplicat 77 de inițiative, iar de finanțare de la Ministerului Tineretului şi Sportului au beneficiat 22.

Dosarele pentru acest an pot fi depuse la adresa Cancelariei Ministerului Tineretului şi Sportului, municipiul Chişinău, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 162. Alte detalii pot fi solicitate la numărul de telefon 022 820-864 sau la adresa de email tineret@mts.gov.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *