Timpul.md

Actualitate 16 Ianuarie 2017 | 13:34

Ministerul Tineretului şi Sportului așteaptă detalii oficiale pe cazul sportivului Serghei Tarnovschi

Din cauza tergiversării unei decizii pe cazul canotorul Serghei Tarnovschi, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio pe distanța 1000 de metri şi suspendat după ce a picat testul antidoping, Ministerul Tineretului şi Sportului nu-şi poate onora obligațiile fată de ceilalți patru sportivi care au reprezentat Republica Moldova și au obținut rezultate remarcabile: trei olimpici şi un paralimpic. Pentru a afla la ce etapă se află examinarea dosarului, a fost expediată o scrisoare oficială Federației Internaționale de Canoe.

Ministrul Victor Zubcu, citat de IPN, a comunicat, luni, într-o conferință de presă, că va fi constituită o comisie de anchetă. „Ca ministru şi ca autoritate o să descurajăm orice formă în care este implicat dopajul. Este un fenomen care erodează sportul şi trebuie să-l descurajăm prin toate formele posibile”, a spus ministrul tineretului şi sportului.

Serghei Tarnovschi este primul medaliat al Moldovei la Jocurile Olimpice de la Rio. El a încheiat al treilea cursa de canoe 1000 de metri sprint, cu rezultatul 4:00.852. Sportivul de 19 ani a fost întrecut de neamţul Sebastian Brendel (3:56.926) şi brazilianul Isaquias Queiroz (3:58.529). Ulterior sportivul ucrainean, care a reprezentat Moldova la Rio, a fost depistat pozitiv la testul antidoping, dar a contestat acest rezultat. O decizie dacă îşi păstrează sau nu medalia nu a fost deocamdată luată.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus