Timpul.md

Actualitate 7 Februarie 2019 | 20:33

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe, Václav Bálek a avut o întrevedere cu Ambasador RM la Praga

 Stadiul actual al cooperării bilaterale pentru dezvoltare dintre Republica Moldova și Republica Cehă și noile proiecte ce urmează a fi implementate anul curent în țara noastră au fost discutate în cadrul întrevederii Ambasadorului Vitalie Rusu cu Directorul Departamentului Cooperare pentru Dezvoltare şi Asistenţă Umanitară, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Cehe, Václav Bálek, din 7 februarie curent.

Republica Cehă implementează proiecte de asistență pentru dezvoltare în Republica Moldova începând cu anul 2001.

În prezent, cooperarea are loc conform Programului bilateral de cooperare pentru dezvoltare al Republicii Cehe cu Republica Moldova pentru perioada 2018-2023. Programul este axat pe promovarea dezvoltării regionale echilibrate și reducerea inegalităților economice și sociale.

Amintim că Republica Cehă derulează mai multe proiecte de asistență tehnică pe teritoriul Republicii Moldova. Pe parcursul anului 2018 Republica Cehă a donat un set de echipament medical Centrului Medical din raionul Dubăsari, cu sediul în satul Coșnița.Echipamentul medical a fost achiziționat ca parte a proiectului mic local "Echipamente medicale pentru populația raionului Dubăsari".Un alt proiect derulat de Republica Cehă în Republica Moldova viza donația scaunelor cu rotile, bastoane și cârje, și altor echipamente. pacienților din diferite regiuni ale țării.

timpul.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus