Eveniment

Ministrul agriculturii vrea să vadă cine este mai tare: producătorii sau mafia din ţară

Oficialul a menţionat că în mai multe state funcţionează pieţe speciale pentru produsele agro-alimentare, unde producătorul are acces liber. „Crearea unei pieţe agricole este o istorie mai veche. A fost adoptată o hotărâre de Guvern în 2010 prin care urma construirea Centrului agro-alimentar Chişinău – Piaţa Agricolă, dar nu putem să o implementăm deoarece nu reuşim să atribuim un teren de 34 ha din preajma Universităţii Agrare. Terenul de 10 ani stă în paragină”, a comunicat ministrul.

Potrivit lui Vasile Bumacov, este important să avem un loc unde pot fi păstrate cantităţi mari de produse. „În acelaşi loc am putea crea un fel de terminal, unde ar putea fi pregătite produsele pentru export, tot ce ţine de sortare şi ambalare, iar ceea ce nu poate fi vândut sau exportat în stare proaspătă ar putea fi procesat pe loc. Acolo va fi şi un laborator pentru verificarea calităţii produselor”, a spus Vasile Bumacov.

Ministrul are convingerea că o piaţă agricolă bine amenajată va permite eliminarea comerţului primitiv pe străzi. „De un an ne chinuim în Parlament să atribuim acest teren pentru construcţia pieţei, dar cred că cei de la Piaţa Centrală sunt mai puternici decât dorinţele şi interesul producătorilor agricoli. Toată lumea recunoaşte că e absolut necesar să avem o piaţă agricolă, dar toţi găsesc posibilităţi să blocheze iniţiativa”, a spus Vasile Bumacov.

„Ministerul va continua să insiste la Parlament, se vor implica şi producătorii, pentru a vedea ce este mai mai puternic – dorinţa producătorilor sau mafia din ţară”, a mai spus Vasile Bumacov.

Sursa: Info-prim NEO

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *