Timpul.md

Actualitate 25 Martie 2020 | 04:33

Ministrul Apărării: Blindatele de pe străzile Chișinăului nu vor mai avea mitraliere

Soldații înarmați și blindatele cu mitraliere, care au observate ieri pe străzile capitalei, n-ar trebui să îngrijoreze chișinăueniii, dă asigurări ministrul Apărării Alexandru Pînzari.

 Oficialul a declarat pentru TIMPUL că armele cu care erau dotate blindatele nu sunt motiv de panică, deoarece „conform protocoalelor armatei, așa sunt înzestrate aceste automobile”. Potrivit oficialului, tehnica militară se îndrepta de la minister spre „punctele de poliție, unde aceste arme au fost scoase, iar armata va veni în sprijinul Ministerului de Interne, pentru a face față în această situație de criză”.

Întrebat despre misiunea armatei pe timp de pandemie de COVID-19, Pînzari a spus că soldații vor avea grijă ca în oraș să nu fie formate grupuri mai mari de zece persoane. „Azi, ei nu au fost implicați în contact cu cetățenii direct. Dar în fiecare zi apar tot mai multe locuri, care urmează a fi supravegheate și monitorizate în vederea neadmiterii adunărilor de oameni, mai mult de zece. Mașinile vor fi folosite pentru a monitoriza aceste locuri, în special parcurile, pădurile, poate și unele obiecte comerciale, de comun cu poliția”, a conchis ministrul. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus