Timpul.md

Externe 18 Iunie 2019 | 18:27

Ministrul de externe ucrainean: „R. Moldova nu poate fi un poligon al Rusiei”

Criza politică din R. Moldova a fost discutată la 14 iunie de către ministrul ucrainean de externe Pavel Klimkin și omologul său român Teodor Meleșcan. Cei doi oficiali s-au referit la situaţia creată în urma cedării puterii de către Partidul Democrat în favoarea noului Guvern, numit de coaliția PSRM-ACUM. 

„Este foarte important ca Rusia să nu folosească R. Moldova ca pe un teren de testare pentru elaborarea unor soluții în scopul reducerii independenţei Moldovei", a declarat Klimkin la o emisiune a postului TV „7 kanal” din Odesa, transmite 24tv.ua.

Astfel, ministrul ucrainean a atras atenţia asupra necesităţii de a nu permite Rusiei să-și mărească influența asupra R. Moldova. „Când s-a aflat la Chişinău, vicepremierul rus Dmitri Kozak a utilizat exact terminologia folosită de el și în cazul Donbas”, a remarcat Klimkin.

Menționăm că, la 13 iunie, Pavel Klimkin a spus că Rusia împiedică în mod deliberat repartizarea forțelor și a bunurilor în Donbas. Prin aceste „trucuri ale părții ruse”, în opinia sa, se urmărește înrăutățirea pozițiilor ucrainene în cadrul negocierilor, avându-se în vedere și vizitele planificate ale președintelui Volodimir Zelenski în Germania și Franța.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus