Ultima oră

Ministrul Educatiei de la Chisinau ar putea ramne fara cetatenie romna

Comunista Larisa Savga ar putea sa-si piarda cetatenia romana, dupa ce deputatul roman Tudor Pantaru a prezentat o interpelare in Parlamentul Romaniei, in care il acuza pe actualul ministru al Educatiei si Tineretului de la Chisinau de „savarsirea unor fapte deosebit de grave impotriva statului roman”.

Pantaru precizeaza ca Savga a emis un ordin la 8 aprilie 2009, in care condamna pe nedrept actiunile tinerilor protestatari de la 7 aprilie, care nu au mai suportat opresiunea unui regim dictatorial, condus de Vladimir Voronin. Deputatul roman a prezentat si copia unui ordin, semnat de romanca Larisa Savga la 7 iulie 2008, prin care a fost interzis accesul unui lot de carte, donat de catre autoritatile din or. Calarasi din Romania bibliotecilor scolare din or. Calarasi din R. Moldova. Deputatul aminteste ca printre cartile interzise de ministrul comunist se numarau titluri precum „Istoria lui Stefan cel Mare” de Nicolae Iorga, „Padurea spanzuratilor” de Liviu Rebreanu, „Cantarea Romaniei” de Alecu Russo, „Valea Victoriei” de Camil Petrescu, „Letopisetul ?arii Romanesti” de Ion Neculce, „KGB ataca” de Paul Stefanescu, „Calarasii in literatura romana – antologie” etc. In acest mod, precizeaza Pantaru, romanca Savga a blocat accesul unor tineri la cultura si civilizatia romaneasca.
„Un alt fapt de notorietate consta in neincheierea protocolului de colaborare dintre Ministerele Educatiei de pa ambele maluri ale Prutului, desi a fost facuta oferta de locuri disponibile din partea Guvernului Romaniei. De aici deducem ca Larisa Savga este o unealta a PCRM, promotor al politicilor antiromanesti ale presedintelui Vladimir Voronin.
Fiind membru al guvernului romanofob de la Chisinau si promovand activ politica antiromaneasca a acestuia, doamna Larisa Savga, prin actiunile sale, lezeaza prestigiul Romaniei, nemeritandu-si astfel calitatea de cetatean roman. In acest context, va recomand retragerea cetateniei romane persoanei in cauza”, solicita Tudor Pantaru in interpelarea adresata ministrului Justitiei si Libertatilor cetatenesti, Catalin Predoiu.
 

Dupa UNIMEDIA

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *