Internațional

Ministrul german de Externe: Ocuparea clădirilor publice din estul Ucrainei provoacă reacţii ale forţelor de securitate şi există riscul ajungerii la morţi

Participanţii la reuniunea programată joi, la Geneva, între reprezentanţii Ucrainei, Rusiei, Uniunii Europene şi Statelor Unite, "nu au dreptul să eşueze", apreciază ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, citat de AFP.

"Nu au dreptul să eşueze! Situaţia din estul Ucrainei este din ce în ce mai ameninţătoare", afirmă Steinmeier într-un interviu acordat cotidianului regional Rheinische Post.

"Ocuparea clădirilor publice din estul Ucrainei provoacă reacţii ale forţelor de securitate şi există riscul ajungerii la morţi şi răniţi dacă nu se va ieşi din această spirală a violenţei", a subliniat Steinmeier.

"Nimeni nu poate să evite asumarea acestei responsabilităţi, mai ales cei care, din exterior, participă la organizarea haosului", adaugă şeful diplomaţiei germane.

"Nu vor fi şanse de succes dacă nu va exista voinţa reală a Moscovei şi Kievului de a lucra cu seriozitate la aplanarea conflictului şi la stabilizarea economică şi politică a Ucrainei", a încheiat Steinmeier.

sursa. rtv.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *