Actualitate

Ministrul Justitiei promite: In penitenciare va fi ordine!

Situatia din penitenciare prezinta risc sporit de constatare de catre CEDO a nerespectarii drepturilor detinutilor, a mentionat ministrul Justitiei, Alexandru Tanase, la o intalnire cu efectivul Departamentului Institutiilor Penitenciare (DIP).
„Nu voi tolera si nu voi incuraja actele de coruptie, iar sanctiunile pentru incalcarea si nerespectarea sarcinilor de serviciu vor fi aspre, chiar pana la disponibilizarea la cel mai inalt nivel”, a declarat Alexandru Tanase, citat intr-un comunicat de presa al ministerului.

Oficialul a anuntat ca in timpul apropiat va intreprinde cateva vizite la penitenciarele din tara pentru a verifica situatia si pentru a veni cu solutii de ameliorare a conditiilor de detentie.

Pentru a reduce numarul dosarelor privind conditiile de detentie depuse la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, ministrul propune implementarea unor politici pe termen lung, care sa includa constructia unui penitenciar pentru reamplasarea penitenciarului nr.13 din Chisinau in afara municipiului, precum si constructia caselor de arest, pentru preluarea functiei de detentie provizorie de catre institutiile penitenciare.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *