Timpul.md

Actualitate 20 Mai 2021 | 15:51

Ministrul Transporturilor de la București, solicitare privind porțiunea Iași-Ungheni din Autostrada Unirii

 

Tronsonul Iași-Pașcani de pe autostrada Unirii A8 urmează să fie tratat cu prioritate în cadrul contractului pentru proiectarea segmentului de 100 de km dintre Târgu Neamț, Iași și Ungheni, a anunțat Ministerul Transporturilor de la București, potrivit Rador.

De asemenea, pentru sectorul Iași-Ungheni de pe această autostradă autoritățile au cerut proiectantului o analiză în detaliu pentru corelarea drumului de mare viteză cu aeroportul Iași, cu viitorul spital regional de urgență și cu centura Iași est.

Contractul pentru proiectarea completă a tronsonului de autostradă Târgu Neamț, Iași, Ungheni a fost desemnat luna trecută, iar termenul de predare este de doi ani.

Autostrada Târgu Mureș-Iași (A8), denumită și Autostrada Unirii sau Autostrada Est-Vest, este o autostradă ce va fi construită pe traseul Ungheni-Iași-Târgu Frumos-Pașcani-Târgu Neamț-Poiana Largului-Ditrău-Târgu Mureș- unde va fi creată o legătură cu Autostrada A3. Va avea o lungime de 310 km la un cost estimat de 4.07 miliarde de euro.

Traseul actual al tronsonului de autostrada Târgu Neamț-Iași-Ungheni este împărțit în 4 sectoare, după cum urmează:
• SECTORUL nr.1 – Km 0-km 32 , respectiv Târgu Neamț-Târgu Frumos;
• SECTORUL nr.2 – Km 32-km 61, respectiv Târgu Frumos- DN 28( zona Lețcani);
• SECTORUL nr.3 – Km 61-km 78, respectiv DN 28( zona Lețcani)-DN 24 C (zona cât mai apropiată de municipiul Iași);
• SECTORUL nr.4 – Km 78- km 100, 14 (sfârșitul proiectului va fi în punctul vamal de la Pod peste Prut la Ungheni amplasat în UAT Golăiești);

https://infoprut.ro/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus